Vandendriessche nieuwe keeperstrainer bij KV Kortrijk, Bart Van Tornhout bij Gent

OFFICIEEL: Vandendriessche volgt Verbauwhede op, Gent heeft al vervanger

24 juni om 19:33

Francky Vandendriessche verlaat KAA Gent. De keeperstrainer trekt naar KV Kortrijk. Daar is hij de opvolger van Glenn Verbauwhede. Bij de Buffalo's wordt dan weer Bart Van Tornhout de nieuwe trainer van de keepers van de eerste ploeg.

Enkele weken geleden nam KV Kortrijk afscheid van Verbauwhede. Nu heeft het Vandendriessche gestrikt. In het verleden was de Kortrijkzaan al in dienst bij KVK van 2009 tot 2011. Daarna trok hij naar Gent. Nu maakt hij dus de omgekeerde beweging.

'Francky was tien jaar lang keeperstrainer van het eerste elftal bij KAA Gent. De hele club wil hem uitdrukkelijk bedanken voor zijn inzet tijdens die lange periode en de bijdrage die hij geleverd heeft aan tien jaar Europees voetbal, een landstitel en een beker', klinkt het bij KAA Gent.

De opvolger van Vandendriessche bij KAA Gent wordt Bart Van Tornhout. De Buffalo's kiezen dus voor een interne oplossing. Van Tornhout werkt immers al tien seizoenen voor Gent. Hij zat onder meer bij de bovenbouw van de jeugdwerking en was aan de slag bij Kong KAA Gent.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.