Bestemming Berlijn twijfelt niet aan Lukaku: "Er is geen spits beter op dit EK"

23 juni om 18:04
Laatste update: 23 juni om 18:04

Opnieuw geen doelpunt voor Romelu Lukaku, die stilaan topschutter van de afgekeurde treffers is geworden op dit EK. Hij zag inmiddels al drie doelpunten afgekeurd worden, al twijfelt men er bij Bestemming Berlijn niet aan dat die doelpunten nog zullen vallen bij Lukaku.

Ook tegen Roemenië was het weer raak voor Lukaku, maar zag hij zijn treffer uiteindelijk wel afgekeurd worden voor een millimeter buitenspel. Een correcte beslissing, oordeelt men wel bij de VoetbalPrimeur.be-podcast Bestemming Berlijn. Maar men gelooft ook dat die geldige treffer er zeker nog wel zal komen.

"Hij zal misschien wel iets slechter slapen dan na Slowakije, maar het is voorlopig echt een enorm bizar toernooi geworden voor hem", merkt redacteur Vincent Haegeman op. "Ik vind hem persoonlijk wel heel goed spelen, ondanks het hoongelach op sociale media. Maar hebben we al een betere spits gezien dan Lukaku op dit EK? Ik denk van niet", aldus Haegeman.

Geen wissels bij de Rode Duivels
Hoofdredacteur Daan Slingers vraagt daarop of Lukaku wel gewoon in de basis moet staan tegen Oekraïne. "Ja, dat denk ik wel", beantwoordt Glenn Schrader. "Bij de Rode Duivels wordt hij ook goed gebruikt, zoals een targetman, en Loïs Openda kan je nu op dit moment niet in de ploeg zetten ten koste van Lukaku", aldus Schrader. "De doelpunten zullen nog wel komen."

Haegeman merkt daarbij ook nog op dat dit voorlopig nog niet het EK van de spitsen is en dat onder andere Harry Kane amper in het spel voorkomt bij de Engelsen. "Lukaku is eigenlijk constant betrokken in het spel. Hij heeft nu al acht doelpogingen, enkel Ronaldo heeft er meer. Met wat geluk heeft hij nu twee of drie doelpunten en dan zegt iedereen dat hij de spits van dit toernooi is. Ik heb veel vertrouwen getankt uit zijn prestaties", besluit Haegeman.

Verder bespreken we bij Bestemming Berlijn nog de prestaties van de andere spelers bij de Rode Duivels tegen Roemenië en kijken we ook al even vooruit naar de laatste speelronde. Ook zijn er weer enkele nieuwe momenten bij de Ultieme Vijf en enkele opvallende EK-weetjes na verschillende doelpunten op het toernooi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.>