Ian Wright over afgekeurd doelpunt Rode Duivel Romelu Lukaku tegen Roemenië

Wright en Postecoglou niet eens met afgekeurd doelpunt Lukaku: "Nooit accepteren"

23 juni om 12:20

Romelu Lukaku deed ondertussen al drie keer de netten trillen op het EK in Duitsland, maar zag al zijn doelpunten afgekeurd worden. Ook tegen Roemenië werd zijn doelpunt afgekeurd voor buitenspel, al was het wel héél erg nipt. Voormalig topspits Ian Wright is het alvast niet eens met de beslissing. 

Wright is van mening dat dit niet als buitenspel kan gezien worden. "Als spits zal ik dat soort buitenspel nooit kunnen accepteren", klinkt het bij itv sport. "De spits en de aanvaller staan met het gezicht in dezelfde richting en het gaat om millimeters. De aanvaller haalt hier geen voordeel uit."

Voor de gelegenheid was ook Tottenham-coach Ange Postecoglou van de partij. Ook hij is van mening dat de goal gewoon mocht gelden. "Mijn frustratie is dat we van voetbal een forensisch onderzoek gemaakt hebben. Zonder deze doellijntechnologie zou de goal gewoon geldig geweest zijn en zou er niemand iets gezegd hebben", zegt Postecoglou. "Ik ben geen fan van deze technologie, maar het is er en men gebruikt het. Het enige positieve is wel dat ze het snel beslissen."

Het zit even niet mee voor Lukaku, al kan hij wel gewoon terugblikken op een sterke prestatie tegen Roemenië. Woensdag nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. Hopelijk kan de spits dan wel een doelpunt achter zijn naam schrijven.