Roemenen gaan Zwitsers achterna en dagen de Belgische keuken uit

22 juni om 18:19
Laatste update: 22 juni om 20:40

De Roemenen nemen het zaterdag op tegen onze Rode Duivels en kunnen zich verzekeren van de volgende ronde. Op het voetbalveld moet het nog worden uitgevochten, maar volgens de Roemenen is het duidelijk dat de strijd in de keuken al helemaal is gestreden.

Eerder dit EK werd één Zwitser al even wereldberoemd met zijn nu al befaamde 'Fondue is better than goulash' bordje. Voor enkele Roemenen was het dan weer heel duidelijk dat hun keuken een pak beter is dan onze Belgische keuken.

Zo viel er onder meer te lezen dat 'Sarmale' (een Roemeens gerecht met gekruide gehaktrolletjes in koolbladeren) beter is dan mosselen met friet. Een andere fan vindt 'Mujdei' (een Roemeense knoflooksaus) dan weer beter dan de Belgische chocolade. Eén Roemeen verkoos 'Mici' of 'Mititei' (geroosterde gehaktballetjes) boven Belgische wafels.

Of iedereen daar zo ook over denkt, lijkt ons dan weer betwijfelbaar. En of het Roemeense voetbal ook beter is dan het Belgische voetbal weten we helemaal omstreeks 23u00 zaterdagavond.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.