Gumienny wijst Nederlanders terecht:

Gumienny overtuigd: Dumfries beïnvloedde "wel degelijk", Maignan kon niet duiken

22 juni om 11:46
Laatste update: 22 juni om 11:53

Nederland en Frankrijk hebben de punten gedeeld in hun tweede groepswedstrijd: 0-0. Halverwege de tweede helft dachten onze noorderburen nochtans op voorsprong te klimmen, ware het niet dat de VAR de treffer van Xavi Simons afkeurde voor hinderlijke buitenspel van Denzel Dumfries. Oud-ref Serge Gumienny kan zich daar volledig in vinden.

De lijnrechter had in eerste instantie al de beslissing genomen om het doelpunt te annuleren. Na een uitgebreide blik op de feiten bevestigde de VAR die keuze. Vooral in Nederland leverde dat veel heisa op, maar volgens Gumienny kan er "weinig discussie" zijn. In zijn ogen gaat het om een "correcte beslissing" van de arbitrage. 

Gumienny legt uit waarom hij zo overtuigd is. "Ten eerste omdat de aanvaller (Dumfries, red.) duidelijk buitenspel stond", laat hij optekenen bij Het Belang van Limburg. Dat betwist ook niemand. De hamvraag is echter of Dumfries ook de mogelijke redding van doelman Mike Maignan verhinderde. Dat was "wel degelijk het geval", aldus Gumienny.

"Dumfries bevond zich niet alleen in de baan van het schot, hij stond ook vlak naast de Franse keeper waardoor die geen actie meer kon ondernemen om nog naar de bal te duiken. Als hij aan de andere kant van de doelman had gestaan, was het doelpunt wel goedgekeurd", zo redeneert Gumienny. Hoewel het er alle schijn van had dat Maignan nooit nog aan de bal gekund had, met of zonder Dumfries, schrijft het reglement voor dat zo'n fase afgefloten moet worden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via