Vriendin Rice niet naar Euro 2024 door online haat

Vriendin Rice niet afgereisd naar Duitsland na online haatcampagne

22 juni om 11:12

Engelse tabloids smullen ook tijdens het EK van de WAG's (wives and girlfriends) van de nationale selectie. Eén spelersvrouw is er in Duitsland echter niet bij. De vriendin van Declan Rice, Lauren Fryer, is om treurige redenen thuis gebleven. 

Fryer heeft besloten in Engeland te blijven nadat ze maandenlang het mikpunt was van haat op sociale media. Sinds december vorig jaar wordt de vriendin van Rice online getreiterd met beledigende teksten over haar uiterlijk. Fryer werd onder meer uitgemaakt voor 'dikkerd' en van Rice werd geschreven dat hij 'toch wel wat beters zou kunnen krijgen' en een 'lage standaard' zou hebben.

Ook in de Engelse stadions ging het af en toe over de vriendin van Rice. Toen de middenvelder van Arsenal op bezoek bij Chelsea een corner nam, klonk er luidkeels 'Je vriendin is een dikzak' vanaf de tribunes. Sindsdien heeft Fryer al haar posts op Instagram verwijderd en heeft ze dus ook besloten niet af te reizen naar Duitsland om haar vriend bij te staan. 

Rice blijft overigens vierkant achter zijn vrouwelijke wederhelft staan. "Mijn vrouw is de liefde van mijn leven, een betere vrouw bestaat er niet voor mij", reageerde hij eerder op een persconferentie. De twee zijn sinds hun zeventiende bij elkaar en hebben een kind, zoontje Jude.