Voorlopige bewindvoerder voor Standard? 'Venanzi ziet dat zitten'

Standard kan voorlopig bewindvoerder krijgen: 'Venanzi pro, huidige bestuur niet'

22 juni om 10:56

Het gaat van kwaad naar erger met Standard Luik. De financiële huishouding van de gevallen topclub is rampzalig. Eigenaarsgroep 777 Partners moet eigenlijk zo snel mogelijk verkopen, maar potentiële overnemers staan niet te springen als je niet weet welke lijken er nog uit de kast kunnen vallen. Mogelijk staat Standard eind deze maand zelfs onder curatele.

Het zijn trieste tijden voor de trouwe Luikse aanhang. De boekhouding van Standard kleurt bloedrood, met het Amerikaanse 777 Partners als de gebeten hond. En dan is er nog oud-voorzitter Bruno Venanzi. Die eist nog geld terug van enkele leningen uit het verleden. De ondernemingsrechtbank stelde Venanzi in het gelijk: Standard zal moeten dokken. Daar blijft het misschien niet eens bij.

Diezelfde ondernemingsrechtbank zou namelijk ook nadenken of het De Rouches niet onder een voorlopige bewindvoerder moet plaatsen, meldt Sudinfo. Datzelfde gebeurde dit voorjaar bij KV Oostende. Die bewindvoerder, een externe persoon, moet de club op korte tijd zo financieel gezond mogelijk proberen maken. 777 Partners is dat idee echter niet genegen.

Venanzi op zijn beurt ziet zo'n constructie wél zitten. Als de club helemaal over kop gaat, wordt het voor hem immers ook lastig om zijn centen terug te verdienen. De rechtbank zou nog voor het einde van deze maand een uitspraak doen.