'Opnieuw slecht nieuws voor Standard, bedrag naar ex-voorzitter Bruno Venanzi'

'Opnieuw slecht nieuws voor Standard, flink bedrag naar ex-voorzitter Venanzi'

21 juni om 16:25
Laatste update: 21 juni om 16:44

Bij Standard zijn de problemen nog lang niet opgelost. De club kreeg een nieuwe klap te verduren; de ondernemingsrechtbank heeft Standard veroordeeld tot een miljoenenbetaling aan oud-voorzitter Bruno Venanzi. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Venanzi, die 99,3% van zijn aandelen verkocht aan 777 Partners, legde een klacht neer voor de terugvordering van vijf leningen aan Standard. Standard kon echter niet tijdig aan de leningsovereenkomst voldoen. Daarom vroeg Venanzi de ondernemingsrechtbank om een terugvordering.

Venanzi kreeg gelijk van de rechtbank en mag een betaling van bijna 3 miljoen euro tegemoet zien van Standard. Daarnaast moeten de Rouches ook de gerechtelijke intresten betalen.

Echter, de conflictueuze relatie tussen Standard en Venanzi is daarmee nog niet afgedaan. Standard eist namelijk een bedrag van bijna 5 miljoen euro van Venanzi vanwege fouten die hij zou hebben gemaakt als voorzitter, waardoor de club financiële schade leed. Dat is een andere zaak waarover later wordt gepleit.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.