Almere City presenteert Guillaume

Na 12 jaar in Frankrijk voetballen gaat Belg het proberen in Nederland

21 juni om 22:26

Almere City heeft zaken gedaan met EA Guingamp, dat uitkomt in de Franse Ligue 2. Onze 29-jarige landgenoot Baptiste Guillaume tekent een contract voor twee seizoenen in Nederland, met een optie voor een derde jaar.

Guillaume werd geboren in Brussel, maar speelde zijn hele carrière tot op heden in Frankrijk. Op zeventienjarige leeftijd debuteerde de aanvaller in het profvoetbal bij RC Lens. Na twee seizoenen in de hoofdmacht van Lens te hebben gespeeld stond hij achtereenvolgens onder contract bij Olimpique Nimes, OSC Lille, Angers, Valenciennes, Racing Strasbourg en dus EA Guingamp.

"De stijl van spelen in Nederland bevalt mij en Almere City FC staat er goed op", reageert Guillaume op de officiële kanalen van Almere. "Het is een mooie club en een echte familieclub en ik kijk er naar uit om samen met mijn medespelers te strijden voor een goede stand op de ranglijst."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.