Transfer Michael Olise verkast naar Bayern München

'Kompany troeft Chelsea & Newcastle af en gaat aan de haal met Engelse uitblinker'

21 juni om 21:50

Michael Olise heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Bayern München, meldt The AthleticDer Rekordmeister lijkt daardoor zo goed als zeker Chelsea en Newcastle United af te troeven in de strijd om de buitenspeler.

Olise (22), uitblinker bij Crystal Palace het afgelopen seizoen, had de clubs voor het uitkiezen. Hij heeft besloten te verkassen naar de Bundesliga. De bal ligt bij Bayern en Crystal Palace, die een akkoord moeten bereiken over een transfersom. Olise, die nog tot medio 2027 vastligt op Selhurst Park, heeft een marktwaarde van 55 miljoen euro.

Manchester United en Manchester City zaten eveneens achter Olise aan, maar grijpen mis. Naar verwachting leveren de onderhandelingen tussen Bayern en Palace geen problemen op, waardoor de transfer van de Engelse aanvaller zo goed als beklonken is. Zo krijgt Vincent Kompany er een optie bij. 

Mede door een hamstringblessure speelde Olise het voorbije seizoen maar negentien duels in de Premier League. Daarin scoorde hij tien keer en gaf hij zes assists. In totaal kwam Olise negentig keer in actie voor Palace. Daarvoor was hij actief bij Reading.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.