Tedesco bevestigt: geen Witsel in België - Roemenië

Geen Witsel tegen Roemenië: "Maar ik denk niet dat zijn EK al voorbij is"

21 juni om 21:25

Zaterdag neemt België het op tegen Roemenië. Een ding staat nu al vast. Axel Witsel zal tegen Roemenië niet in actie komen. Dat bevestigde Domenico Tedesco op een persconferentie.

Witsel miste het openingsduel tegen Slowakije (1-0 verlies), maar verscheen deze week weer op het trainingsveld. Hij trainde een tijd met de groep, maar is nu ook niet fit bevonden voor het tweede EK-duel van de Rode Duivels. Hij vloog daarom niet mee met zijn ploeggenoten, maar bleef achter Ludwigsburg.

"Witsel kwam niet met ons mee", stelde Tedesco. "Hij voelt opnieuw kleine pijntjes in dezelfde zone als een paar dagen geleden. Ik denk dat zijn EK nog niet voorbij is. Zaterdag zal er weer een scan genomen worden. Het is daarom dan ook het beste dat hij 'thuis' (in het trainingskamp, nvdr) blijft."

Tedesco haalde voor de start van het EK Witsel terug naar de Rode Duivels. De verdediger/middenvelder van Atlético Madrid kan evenwel voorlopig zijn kunnen op het toernooi nog niet tonen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.