Oostenrijk wint van Polen in groep Oranje

Een nieuwe nederlaag voor Polen, Oostenrijk doet nog mee

21 juni om 20:11

Oostenrijk heeft vrijdag op het EK goede zaken gedaan. Het versloeg Polen met 1-3. De Polen hebben een mirakel nodig om de groepsfase te overleven. 

Polen verloor afgelopen zondag met 1-2 van Nederland, terwijl Oostenrijk met een minimaal verschil onderuit ging tegen Frankrijk. Bij Polen was Robert Lewandowski vrijdagavond wedstrijdfit, al begon de superspits nog op de bank. Daar zat ook Michal Skoras. De speler van Club Brugge zou daar de hele match blijven zitten. Aan de andere kant bleef Heinz Lindner van Union ook 90 minuten aan de bank gekluisterd. 

Gernot Trauner kopte na negen minuten geweldig raak en zette Oostenrijk op voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde drong Polen meer en meer aan. De gelijkmaker van Krzysztof Piatek was dan ook niet onverdiend. De spits benutte een niet te missen rebound na een standaardsituatie.

Op slag van rust was Pjotr Zielinski heel dicht bij een voorsprong voor Polen. De spelmaker van SSC Napoli krulde een vrije trap heerlijk over de muur, maar zag dat zijn schot gekeerd werd door keeper Pentz. In het eerste kwartier na rust gebeurde er weinig, al veranderde dat in het laatste halfuur. Lewandowski maakte voor het eerst dit EK zijn opwachting, terwijl Trauner met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Zes minuten na de wissels kwam Oostenrijk weer op voorsprong.

Christoph Baumgartner was na een mooi overstapje van Marko Arnautovic het eindstation van een heerlijke Oostenrijkse aanval. Polen startte een slotoffensief om voor de tweede keer gelijk te maken, in de omschakeling versierde Oostenrijk een dubieuze penalty. Marcel Sabitzer werd gevloerd, Arnautovic pakte het cadeautje van elf meter uit.

Polen kwam genadeklap niet meer te boven en verliest dus voor de tweede keer dit EK. Er moet gewonnen worden van Frankrijk om uitzicht te houden op de achtste finales. Oostenrijk komt in Groep D, waar Nederland en Frankrijk later op de vrijdag spelen, op drie punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.