Dumitrescu moet kiezen tussen Hagi en De Bruyne: ''Van andere planeet''

Dumitrescu moet kiezen tussen Hagi en De Bruyne: ''Van andere planeet''

21 juni om 15:36

De wereld kent en heeft veel geweldige middenvelders gekend. De Roemeen Ilie Dumitrescu werd gevraagd wie hij een betere middenvelder vindt: Kevin De Bruyne of de voormalige middenvelder van het Roemeense nationale elftal Gheorghe Hagi.

Dumitrescu moest lachen om de vraag. ''Luister, De Bruyne komt van een andere planeet. Hij is simpelweg de beste speler ter wereld op zijn positie'', vertelde de voormalige linksbuiten van het nationale elftal van Roemenie aan Digisport.

Toch kiest Dumitrescu voor zijn landgenoot. ''Maar natuurlijk kies ik Hagi. Hij was mijn teamgenoot, hij is de grootste Roemeense speler uit de geschiedenis. Ik zeg dit niet alleen daarom, toch. Ik zou Gheorghe Hagi kiezen

Een uitspraak van formaat. ''Ik heb het gezegd. Voor mij is Hagi de grootste voetballer die Roemenië ooit heeft gehad'', aldus Dumitrescu over de ex-middenvelder van Real Madrid en Barcelona.

De wedstrijd tussen de Rode Duivels en Roemenië staat op het programma voor zaterdagavond om 21:00 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.