Brian Plat van FC Volendam naar Beerschot

OFFICIEEL: Beerschot mengt zich op transfermarkt en haalt Plat naar JPL

20 juni om 09:22

Beerschot heeft donderdagochtend de komst van Brian Plat aangekondigd. De 24-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van het Nederlandse FC Volendam, waar hij einde contract was. 

Voor Plat is het de eerste keer dat hij de club verlaat. Hij is namelijk een jeugdproduct van Volendam en speelde daarnaast maar liefst 112 wedstrijden bij de A-kern. Het afgelopen seizoen speelde hij 27 wedstrijden in de Eredivisie, op maar liefst vijf verschillende posities. Plat is met zijn 1m91 voornamelijk een centrale verdediger, maar kan ook als links/rechtsachter of als 'wingback' uit de voeten. 

De 24-jarige Plat tekent een contract tot medio 2026, met optie op een exra seizoen. Hij reageert alvast enthousiast op z'n eerste avontuur buiten Volendam. "Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik voor een andere ploeg uitkom dan Volendam, dat zal even wennen zijn", klinkt Plat op de website van Beerschot. "Tegelijk maak ik ook de stap naar het buitenland, maar naar een club waar ik wel gewoon Nederlands kan blijven praten, dat zal de integratie volgens mij een pak makkelijker maken."

Plat zou zichzelf niet omschrijven als een typische Nederlandse verdediger. "Ik ben een fysieke verdediger", aldus Plat. " Uiteraard voetbal ik ook graag uit, maar ik maak vooral het verschil in duelkracht, 1-op-1-verdedigen en snelheid. Kwaliteiten waar ik hier nog verder wil op inzetten."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.