Beerschot haalt Benjamin Ehresmann als technisch directeur

'Beerschot heeft opvolger voor Csepregi beet, wachten op officiële aankondiging van nieuwe TD'

19 juni om 10:20

Ook bij kersvers promovendus Beerschot draait het ondertussen op volle toeren achter de schermen. Na de contractverlengingen van Thibaud Verlinden, Derrick Tshimanga, Davor Matijas en Marco Weymans heeft het ook een nieuwe technisch directeur beet. Benjamin Ehresmann moet de opvolger worden van Gyorgy Csepregi, zo meldt Het Nieuwsblad

Csespregi slaagde er afgelopen seizoen in om met erg beperkte middelen een kampioenenploeg op het veld te toveren. Het is dus geen wonder dat hij op handen gedragen werd door de Beerschot-supporters. De Hongaar zat echter niet meer op dezelfde lijn met aandeelhouder United World en koos dus voor een vertrek. 

Na zijn ontslag gaf de club op z'n website aan dat het eerst werk wou maken van de staff, alvorens zich op de transfermarkt te begeven. Na de contractverlenging van coach Dirk Kuijt lijkt er nu ook een nieuwe technisch directeur te komen. De 37-jarige Benjamin Ehresmann moet de opvolger worden bij de Mannekens van 't Kiel.

Ehresmann heeft een verleden bij RB Leipzig, waar hij aan de slag was als videoanalist, scout en directeur scouting. Nadien was hij aan de slag in de VS, in Nederland bij Den Bosch en tot slot bij KV Oostende als CEO ad interim.

De Duitser zou al een aantal dagen in ons land zijn. Het is enkel nog een kwestie van wachten op de officiële bevestiging.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.