Federico Chiesa kan van Juventus naar FC Bayern München en Vincent Kompany

Shopt Kompany bij Juventus? 'Chiesa staat op shortlist van Bayern'

19 juni om 10:06
Laatste update: 19 juni om 10:14

Terwijl Federico Chiesa zich volledig concentreert op het EK met Italië, is het nog onzeker waar hij volgend seizoen zal spelen. De Italiaanse winger ligt bij Juventus nog onder contract tot medio 2025. De topclub zou zijn verbintenis graag verlengen, maar Chiesa twijfelt. Hij geniet interesse van Bayern München.

Juventus zou maar al te graag het contract van Chiesa openbreken, dat meldt Florian Plettenberg op X. Chiesa wil echter wachten tot na het EK. De Italiaan wil zich concentreren op de nationale ploeg, maar zal zich anderzijds maar al te graag willen tonen op het Europese toneel en z'n opties nog even openhouden.

Naar verluidt zijn er meerdere geïnteresseerden, maar vooral Bayern München met hoofdcoach Vincent Kompany worden naar voren geschoven door de journalist. Volgens transfermarkt heeft de Italiaan een marktwaarde van 35 miljoen euro, een bedrag dat in de lijn ligt met z'n verwachte transferprijs.

Chiesa wist met Italië het eerste EK-duel alvast te winnen tegen Albanië. Het werd 2-1. Donderdag staat de topper tussen Spanje en Italië op het programma. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.