Vertonghen juicht niet meer bij goals door VAR

Vertonghen juicht niet meer bij doelpunten: 'Jammere van voetbal tegenwoordig'

19 juni om 07:32

Jan Vertonghen ziet dat er door het gebrek aan speeltijd een andere rol is weggelegd voor hem bij de Rode Duivels. De kapitein van RSC Anderlecht geeft ook aan niet meer te juichen bij goals, door de intrede van de VAR. 

"Ik ben bij de nationale ploeg omdat ik opgeroepen ben en omdat ik voel dat ik van betekenis kan zijn. Of dat nou op of naast het veld is", vertelt Vertonghen op de persconferentie dinsdagochtend van de Rode Duivels na de 0-1 nederlaag tegen Slowakije. "Tuurlijk wil je elke minuut spelen, maar ik ben er vooral om België te helpen. En als ik speel, zal ik altijd mijn best doen. Zaterdag was het niet zo, dan probeer ik op een andere manier te helpen."

Ook heeft de verdediger van RSC Anderlecht het over de afgekeurde goals van spits Romelu Lukaku. "Ik juich nooit meer voor een goal. Tenzij je vanaf de middenlijn scoort. Dat is het jammere van voetbal tegenwoordig", doelt hij op de intrede van de VAR. "Tachtig procent wordt toch afgekeurd en je moet altijd lang wachten."

Tot slot geeft Vertonghen aan dat hij niet verwacht zomaar in de basis te starten door de nederlaag tegen Slowakije. "De jongens hebben het achterin hartstikke goed gedaan. De beslissing is nu aan de coach. Wij moeten zorgen dat we fit zijn. Het zou respectloos zijn naar de andere gasten is als ik doe alsof ik na die wedstrijd even met twee vingers in de neus in de basis start."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.