Ook Anderlecht in rouw na overlijden Sarkic (26)

Ook Anderlecht is in rouw na dood Sarkic (26), die tien jaar op Neerpede speelde

15 juni om 13:34
Laatste update: 15 juni om 13:44

De voetbalwereld moet afscheid nemen van Matija Sarkic. De doelman speelde tien jaar geleden nog een wereldmatch tegen de Rode Duivels, maar is op z'n 26e jammerlijk overleden. Ook bij RSC Anderlecht is dat nieuws hard binnengekomen.

Sarkic heeft namelijk een verleden bij paars-wit. De doelman kwam dan wel uit voor de nationale ploeg van Montenegro, maar als kind van een diplomaat groeide hij op in Brussel. Tussen 2005 en 2015 doorliep hij dan ook de jeugdreeksen van Anderlecht. Op zijn achttiende verruilde hij Neerpede voor Aston Villa. De voorbije jaren keepte Sarkic in de lagere Engelse reeksen, zoals recent nog bij Millwall FC.

Net als Millwall blijft Anderlecht verslagen achter na het nieuws van zijn overlijden. 'Met droefenis vernam RSCA het plotse overlijden van ex-jeugdspeler en Montenegrijns international Matija Sarkic (26)', schrijft de club op haar sociale media, waarna het haar deelneming betuigt aan vrienden en familie.  

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.