'Aston Villa informeert bij Chelsea naar Maatsen'

'Aston Villa kan speler verliezen aan Chelsea, maar wil er zelf ook shoppen'

14 juni om 21:27

Chelsea heeft van Aston Villa toestemming gekregen om te onderhandelen met Jhon Durán. Mocht de twintigjarige spits de overstap maken naar The Blues, dan willen The Villans de transfersom gebruiken om op hun beurt in Londen aan te kloppen voor Ian Maatsen en Conor Callagher.

Dat meldt The Telegraph vrijdag. Volgens de Britse krant heeft Aston Villa geïnformeerd naar de 22-jarige vleugelverdediger. Met Conor Gallagher staat ook een tweede Chelsea-speler op het verlanglijstje van de club uit Birmingham. Aston Villa kan echter pas doorpakken als Durán is verkocht.

Maatsen werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Borussia Dortmund, waarmee hij tot de finale van de Champions League reikte. Dortmund zou ook een poging willen wagen om de Nederlander definitief in te lijven, maar de transferclausule van ruim veertig miljoen euro is de Duitse topclub te gortig. Dat biedt ruimte voor Aston Villa, dat tussenbeide hoopt te komen, maar dus nog wel in de wachtkamer zit.

De club van manager Unai Emery is bereid om Durán voor ongeveer veertig miljoen pond te verkopen aan Chelsea, omgerekend zo'n 47,5 miljoen euro. De potentie van de Colombiaan wordt zeer hoog aangeslagen op Villa Park, maar zijn transfer helpt met het oog op de 'profit and sustainability rules' van de Premier League. Het zou Villa de financiële ruimte geven om zelf de markt op te gaan.

Ook Luiz vertrekt
Emery loodste zijn het team van Youri Tielemans naar de vierde plaats in de Premier League en daarmee Champions League-deelname. Overigens gaat Villa ook spoedig een deal met Juventus afronden: Douglas Luiz vertrekt naar Turijn voor een kleine 24 miljoen euro, terwijl Weston McKennie en Samuel Iling-Junior de omgekeerde weg bewandelen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.