jamie Carragher over EK Rode Duivels

Carragher voorspelt EK-winnaar: 'België heeft KDB, maar gaat eruit in kwartfinale'

14 juni om 18:30

Vrijdagavond is het eindelijk zover. Duitsland trapt in de Allianz Arena het EK op gang tegen Schotland. Op de eerste wedstrijd van de Rode Duivels is het nog enkele dagen wachten, maar toch wordt er al volop gespeculeerd over hoe ver ze zullen geraken op het tornooi. Analist Jamie Carragher geeft alvast zijn voorspelling. 

Carragher ziet de Duivels alvast relatief makkelijk de 1/8ste finales overleven, om vervolgens tegen Frankrijk in de kwartfinale uit te komen. "België heeft Kevin De Bruyne uiteraard", begint de analist voor de camera bij The Telegraph. "Ongeacht wie er allemaal bij Frankrijk speelt, is er geen betere speler dan De Bruyne aan de bal."

Toch verwacht de analist een uitschakeling tegen Les Bleus. "De snelheid, fysieke kracht in combinatie met de kwaliteit over het algemeen in de Franse selectie is enorm", gaat Carragher verder. "Dat zal te veel worden voor België."

Vervolgens ziet Carragher Frankrijk ook doorstoten tegen Engeland in de halve finale. Frankrijk behoort dan ook tot de twee finalisten in zijn voorspelling, samen met gastland Duitsland. Uiteindelijk ziet de analist ook Duitsland ten onder gaan tegen de Fransen, die als EK-winnaar uit de bus zullen komen. "Al hoop ik dat ik verkeerd ben", knipoogt Carragher.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.