Louis Van Gaal zag keuze Kompany bij Bayern niet van tevoren aankomen

Voormalig Bayern-trainer Van Gaal: ''Ik was zeer verrast door keuze Kompany''

10 juni om 16:15
Laatste update: 10 juni om 16:11

Bij Bayern München is de keuze uiteindelijk op Vincent Kompany gevallen als hoofdtrainer. Voormalig coach van Bayern, Louis van Gaal, sprak zich uit over die keuze voor de camera's van Sky Sports.

Van Gaal had deze keuze niet zien aankomen van de Duitse grootmacht. ''Ja, ik was zeer verrast. Ik denk dat hij nog niet zo lang coach is, zoveel ervaring heeft hij nog niet'', vertelde de ex-trainer van Bayern.

De trainer, die ook Manchester United onder zijn hoede had, volgde de zoektocht van Bayern op de voet. ''Er zweefden veel namen rond in de media – en het waren zeer gerespecteerde coaches die werden genoemd'', zei Van Gaal.

Veel trainers zagen af van een Beiers avontuur. ''Ze vroegen aan veel coaches of ze wilden komen – en ze kwamen niet. Deze situatie was niet zo goed voor Bayern'', aldus Van Gaal.

De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal stond van 1 juli 2009 tot en met 10 april 2011 aan het roer als trainer van Bayern en werd eenmaal Duits kampioen, won de Duitse beker en de Duitse supercup met de Duitse club.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.