Burgemeester Oostende over mogelijke doorstart

Burgemeester Oostende over doorstart: “Kan een zeer mooi voetbalverhaal zijn”

10 juni om 15:27
Laatste update: 10 juni om 15:37

Bart Tommelein, de burgemeester van Oostende, reageert op het goede nieuws van De Kustboys. KV Oostende voert gesprekken met KSV Diksmuide om een doorstart te maken in derde nationale. Oostende en Diksmuide bekijken de mogelijkheden om het jeugdvoetbal een grote rol te laten spelen.

Het is de bedoeling dat de eerste ploeg in het Oostendse Albertpark gaat spelen. De tweede ploeg – in tweede provinciale – zou op De Pluimen in Diksmuide gaan voetballen. Het ziet er positief uit, maar de deal moet nog gefinaliseerd worden. Burgemeester Tommelein vertelt over de mogelijke doorstart van Oostende.

“Als stadsbestuur zijn wij altijd vragende partij geweest om ook volgend seizoen voetbal op nationaal niveau te hebben in Oostende. Dat we appartementen zouden willen bouwen op de site van het Albertpark is klinkklare onzin”, deelt de burgemeester van Oostende via de officiële kanalen van KV Oostende.

“De Stad wil absoluut een goede oplossing voor de jeugd, voor de infrastructuur én voor de hele KVO-community. De gesprekken met Diksmuide evolueren positief. De volgende dagen spreken we verder om hopelijk snel tot een definitieve overeenkomst te komen. Dit kan een zeer mooi, nieuw voetbalverhaal zijn in Oostende én in Diksmuide”, besluit Tommelein.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.