Dortmund gaat bod uitbrengen op Maatsen

'Dortmund gaat eerste bod van 25 miljoen euro neerleggen bij Chelsea'

6 juni om 11:31

Borussia Dortmund gaat een eerste bod van 25 miljoen euro neerleggen bij Chelsea voor de diensten van Ian Maatsen. Dat meldt Fabrizio Romano. De Nederlander was het afgelopen seizoen al op huurbasis actief voor Dortmund, maar de Champions League-finalist hoopt de wingback definitief in te lijven.

Na vele geruchten weet Romano dat Dortmund zich nu écht hard gaat maken voor een definitieve overstap van Maatsen. De Nederlander was het afgelopen seizoen een vaste basiskracht in het Signal Iduna Park. Mede daardoor is zijn komst nu topprioriteit in de komende transferperiode. Een eerste bod van 25 miljoen euro is in de maak.

Maatsen heeft een ontsnappingsclausule van ongeveer dertig miljoen euro in zijn contract bij zijn officiële werkgever Chelsea staan. Dat prijskaartje is te gortig voor Die Borussen. Dortmund zet in op een lagere prijs en zal anders openstaan voor alternatieven op de linksbackpositie. 'Beide partijen gaan naar verwachting de komende dagen met elkaar in gesprek', meldt Romano op X.

Ook andere clubs zouden de geluiden rondom Maatsen in de gaten houden. Het lijkt er niet op dat Chelsea langer met de Nederlander door wil. Onder andere Bayern München is geïnteresseerd volgens Duitse media.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.