‘777 partners en Standard met leningen tegen tarieven tot 50%’

Standard in malaise: ‘777 partners met leningen tegen tarieven tot 50%’

5 juni om 17:31

Standard vecht momenteel voor haar voortbestaan. De club wacht op een overname en kruist de vingers. De situatie lijkt alvast niet gezond te zijn. Dat lezen we ook in een stuk van RTBF.

Volgens een artikel bij de Franstalige nieuwsdienst moet de club niet alleen zijn leveranciers betalen, maar ook een verklaring van goede gezondheid afgeven om het transferverbod op te heffen. 

In de afgelopen weken heeft Standard enkele miljoenen euro's ontvangen, waaronder iets meer dan twee miljoen halverwege mei en minstens vier miljoen in de laatste paar dagen. Hoewel dit als goed nieuws klinkt, moet het in perspectief worden geplaatst. 

De herkomst van het geld is namelijk niet volledig duidelijk. RTBF suggereert dat het waarschijnlijk om leningen gaat in plaats van een kapitaalverhoging. “Het is duidelijk dat dit een lening is van 777 Partners aan Standard,” zegt de krant. “Bij een kapitaalverhoging zou de betrokkenheid van een notaris nodig zijn, wat tijd kost. Dit betekent dat Standard deze leningen zal moeten terugbetalen, mogelijk tegen hoge rentepercentages.” 

Volgens Noorse onderzoeksmedia Josimar, biedt 777 Partners regelmatig leningen aan zijn eigen bedrijven tegen tarieven tussen 12% en 50%. Dit kan potentiële kopers van Standard afschrikken, aangezien zij uiteindelijk met aanzienlijke schulden kunnen komen te zitten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.