La Famille des Rouches vraagt aan Standard-fans geen abonnement te kopen

Schrik voor faillissement bij Standard: 'Fans koop nu geen abonnement'

1 juni om 14:46
Laatste update: 1 juni om 17:36

Het gaat momenteel niet goed met Standard. De Rouches kenden sportief een seizoen om snel te vergeten. Financieel gaat het al niet beter. Dat beseft ook La Famille des Rouches. De supportersorganisatie vraagt nu aan de Standard-fans om voorlopig geen abonnement voor volgend seizoen te kopen.

In een communiqué richting de andere fans laat La Famille des Rouches weten dat het de voorbije tijd een paar keer rond de tafel zat met de huidige bewindvoerders van Standard. 'De antwoorden die we van de CEO kregen waren evenwel vaag', klinkt het.

De fans vrezen voor het faillissement van Standard. 'Onze aandeelhouder belooft continuïteit door elke maand geld te storten, maar het risico op het faillissement is niet uitgesloten. Gezien de huidige situatie heeft de FDR gevraagd om de abonnementencampagne die normaal op 15 mei van start ging uit te stellen.'

Waarom de FDR nog niet wil dat men abonnementen gaat verkopen, is de schrik dat het geld in beslag wordt genomen en mogelijk naar schuldeisers gaat in plaats van naar Standard zelf. 'Wij vragen onze fervente fans de aankoop van hun abonnement voorlopig uit te stellen.'

Op 22 juni zal La Famille des Rouches de situatie van Standard gaan herbekijken en evalueren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.