Napoli presenteert Conte als nieuwe coach

OFFICIEEL: Napoli heeft beet en stelt Conté voor als trainer

5 juni om 14:03

Napoli heeft Antonio Conte aangesteld als hoofdtrainer voor de komende seizoenen. De 54-jarige Italiaan heeft een contract tot de zomer van 2027 getekend in Napels.

Napoli eindigde afgelopen seizoen op de tiende plaats in de Serie A. Er stonden met Rudi García, Walter Mazzarri en Francesco Calzona maar liefst voor de groep bij de landskampioen van het seizoen 2022/23. Laatstgenoemde zal opgevolgd worden door Conte, die het afgelopen jaar zonder club zat. Hij heeft een driejarig contract getekend in Napels.

"Ik ben erg trots dat de nieuwe coach van Napoli Antonio Conte is", reageert president Aurelio De Laurentiis tegenover de clubkanalen op de aanstelling van Conte. "Antonio is een topcoach, een leider, met wie ik zeker weet dat de noodzakelijke herfundering kan beginnen na het afsluiten van de cyclus die ons vorig jaar naar het kampioenschap heeft geleid. Na vele seizoenen aan de top van het Italiaanse voetbal begint vandaag een belangrijk nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Napoli."

Ook Conte is erg bij met zijn nieuwe trainersjob bij Napoli. "Ik ben blij en opgewonden bij het idee om op de blauwe bank te zitten", aldus de oefenmeester. "Eén ding kan ik zeker beloven: ik zal mijn uiterste best doen voor de groei van het team en de club."

Conte stond eerder aan het roer bij Juventus, het Italiaans voetbalelftal, Chelsea, Internazionale en Tottenham Hotspur. Bij laatstgenoemde club werd het contract van Conte op 27 maart 2023 in onderling overleg opgezegd. Sindsdien zat de Italiaan zonder club.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.