Ook Mühren tipt Veerman voor Real Madrid-transfer

'Veerman kun je echt zo bij Real Madrid neerzetten, zeker nu Mbappé er bij komt'

5 juni om 08:05

Arnold Mühren vindt dat Joey Veerman de ideale opvolger van Toni Kroos is bij Real Madrid. Eerder tipte Youri Mulder bij Rondo de Spanjaarden ook al over de PSV’er, maar tegenover de NOS vertelt zijn oud-collega Mühren dat hij het met de analist eens is.

Mühren zou Veerman graag in Oranje zien, maar komt dus ook met een transfersuggestie. "Kroos is gestopt bij Real Madrid. Daar kun je zo Veerman neerzetten. Die ballen die Kroos geeft, kan hij ook geven. Hij stuurt die sneltreinen voorin zo weg. Helemaal nu er met Kylian Mbappé nog een bijkomt." Mühren speelde zelf 23 interlands en droeg het shirt van grote clubs als Ajax, Manchester United en Ipswich Town.

Ronald de Boer snapt de gelijkenis tussen Kroos en Veerman enigszins, maar hij zou de PSV’er niet in zomaar Madrid neer durven zetten. "Ik snap het idee. Als je kijkt naar de pass van achteruit van Kroos, dan lijkt Veerman, als je het een beetje door een oranje bril bekijkt, op hem. Maar Veerman is bij PSV hét mannetje. Laat het eerst nog maar een jaar in de Champions League zien met PSV."

Eerder tipte Mulder Real ook al over Veerman als vervanger van Kroos. "Veerman. Dat is toch een passer? Noem een paar passers in Europa die beter zijn dan Veerman", zei de oud-Oranje-international bij Rondo na een vraag over de opvolging van Kroos. De 25-jarige Veerman heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij PSV. De middenvelder gaf eerder zelf aan dat hij graag in Italië of Spanje zou willen spelen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.