De transferplannen van Slot bij Liverpool

'Liverpool trekt naar transfermarkt, transferplannen Engelse club zijn bekend'

4 juni om 11:32

De transferplannen van Liverpool krijgen vorm, weet The Athletic. De kersverse manager van The Reds erft een jonge, getalenteerde ploeg met diepte op de meeste posities. Toch zijn er enkele pijnpunten.

De eerste zorgen liggen achterin voor Slot. Joël Matip is vertrokken uit Liverpool en de toekomst van Virgil van Dijk, die na komend seizoen uit zijn contract loopt, is ook nog niet helemaal opgelost, weet het Britse medium. Ibrahima Konaté was daarentegen volledig uit vorm afgelopen seizoen. Liverpool zou er daarom op gebrand zijn een nieuwe centrale verdediger aan te trekken.

Daarnaast staat de club open voor de komst van een buitenspeler. Mohamed Salah blijft naar verwachting in Liverpool, maar rond Luis Díaz beginnen steeds meer geruchten te ontstaan. Vleugelspelers zijn cruciaal voor trainer Slots speelstijl, waardoor de Nederlander de voorkeur zou geven aan een nieuwe 'progressieve, directe buitenspeler die sterk is in de één tegen één'.

Gat op het middenveld
De laatste positie waarop Liverpool zich wil versterken is die van controlerende middenvelder. Het wegvallen van Thiago Alcántara liet afgelopen zomer al een gat achter, wat volgens de clubleiding nog altijd beter opgevangen kan worden. De hoop is er nog dat Stefan Bajcetic de komende jaren uit kan groeien tot vaste waarde, maar er zou ook gekeken worden naar een controleur die perfect past in het nieuwe systeem van Slot. Al houdt de oefenmeester ook rekening met de ontwikkeling van Trent Alexander-Arnold op deze positie.

Voordat The Reds zich melden op de transfermarkt, zou Slot eerst nog wel zelf de selectie willen beoordelen die Jürgen Klopp heeft achtergelaten. Op basis van zijn bevindingen zal de club zich gaan roeren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.