Axel Witsel kan halve finales van Champions League halen Dortmund-Atlético Madrid

'Witsel kan tegen ex-club Dortmund voor het eerst de halve finales van de Champions League halen'

16 april om 12:52

Axel Witsel kan op z'n 35-jarige leeftijd een nieuw hoogtepunt bereiken in zijn carrière. De ex-Rode Duivel is dit seizoen bijna niet weg te denken in de defensie bij Atlético Madrid en dat zal ook in de terugwedstrijd tegen Dortmund niet anders zijn. 

Afgelopen weekend werd Witsel nog gespaard tegen Girona met het oog op de terugwedstrijd in Dortmund. In de tweede helft mocht hij echter nog eens invallen op het middenveld. Er bestaat echter geen twijfel over dat Witsel dinsdagavond opnieuw centraal achterin zal postvatten bij Atlético. 

Zijn prestatie in de vorige ronde van de Champions League, op het veld van Inter Milan, werd achteraf bewierookt in Madrid. Tot op heden heeft Witsel 55 matchen als centrale verdediger gespeeld bij Atlético. 'Een Spaans databureau zocht uit dat Witsel dit seizoen de enige rood-witte verdediger is die geen enkele fout maakte die leidde tot een tegendoelpunt, een strafschop of zelfs maar een schot', klinkt het in Het Belang van Limburg

Witsel wordt in Madrid geprezen voor zijn verdedigende intelligentie én zijn spelinzicht aan de bal. Dinsdagavond zal hij ongetwijfeld opnieuw een topprestatie willen neerzetten tegen z'n ex-club Dortmund. Nooit voorheen bereikte hij de halve finales van de Champions League. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.