Amin Younes probeert contract te versieren bij Schalke 04

'Achtvoudig Duits international mag zich gaan bewijzen bij het tweede van Schalke

10 april om 19:47

Amin Younes houdt zijn conditie momenteel op peil bij het Schalke 04 van trainer Karel Geraerts. De oud-speler van onder meer Ajax en het Duitse nationale elftal (acht caps) is al een jaar clubloos nadat zijn contract in Saudi-Arabië werd ontbonden.

Younes en Al Ettifaq, de club waar Jordan Henderson voor zijn komst naar Ajax onder contract stond, gingen in juli van vorig jaar uit elkaar. De dertigjarige dribbelaar speelde uiteindelijk slechts negen wedstrijden voor de club uit het Midden-Oosten.

Younes dook woensdag op tijdens de training van het tweede elftal van gevallen Duitse topclub Schalke, dat vorig seizoen degradeerde en inmiddels dertiende staat op het tweede niveau. Younes had gezelschap van Timo Baumgartl, die eerder werd teruggezet naar het tweede elftal.

In principe kan Schalke de komende weken geen beroep op hem doen, omdat de inschrijftermijn voor nieuwe spelers al verlopen is. De spelersvakbond in Duitsland probeert te regelen dat de Duitse bond een uitzondering maakt voor Younes.