Union dreigt weer smaakmaker te verliezen: Union is een springplank

Union dreigt weer smaakmaker te verliezen: "Union is een springplank"

5 april - 09:43
6

Union SG kan de titel pakken en kent een goed seizoen, maar dat heeft ook zijn gevolgen. Er dreigt alweer een leegloop te gaan gebeuren. Zo kan onder meer Cameron Puertas vertrekken en een transfer sluit hij ook niet uit.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws onthult de middenvelder namelijk dat hij na het seizoen zal beginnen nadenken over zijn toekomst. Een transfer is zeker niet uitgesloten. "Of ik denk aan een stap hogerop? We moeten niet liegen, Union is een springplank voor onze carrière", geeft hij aan.

De Zwitser werd de voorbije weken al gelinkt aan flink wat clubs. Vooral Galatasaray zou stevige interesse tonen. Al lijkt Puertas niet te mikken op Turkije, maar wel andere competities. "Engeland, Spanje, Duitsland", somt Puertas op.

"Vooral Duitsland en Engeland zouden kunnen passen bij mijn speelstijl. In Spanje is het voetbal iets technischer. Mijn ouders zouden nog trotser zijn. Ze zijn afkomstig uit Granada, maar we zijn supporter van Real Madrid. Mijn hele familie trouwens", aldus de middenvelder van Union.

Puertas werd voor bijna anderhalf miljoen euro in huis gehaald door Union. Hij kan de club nu een veelvoud daarvan gaan opleveren. Zijn marktwaarde wordt geschat op zo'n elf miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.