Over en out voor SK Beveren? Wij hebben dit seizoen gefaald als club

Over en out voor SK Beveren? "Wij hebben dit seizoen gefaald als club"

1 april - 10:44
7

SK Beveren heeft met liefst 5-1 verloren van Club Luik. De kansen op promotie zijn nu nihil. Coach Wim De Decker beseft dat zijn team dit seizoen ver onder de verwachtingen is gebleven.

"Niemand had dit zien aankomen", aldus De Decker bij Gazet Van Antwerpen. "Ik heb de indruk dat we moeilijk met de druk kunnen omgaan. Dat is een vaststelling, geen verwijt. Het is een mentale kwestie. De uitgesproken ambities hebben misschien een verlammende invloed. We moeten de realiteit onder ogen zien. De Promotion Play-offs mogen we nu wel vergeten."

De Decker betaalt mogelijk de prijs. "Of ik schrik heb voor mijn positie? Ik heb nooit schrik gehad. Niet als speler, noch als trainer. Angst is een slechte raadgever. Die vraag moet je stellen aan de mensen die verantwoordelijk zijn. Pas op, ik draag ook een verantwoordelijkheid. We hebben allemaal boter op ons hoofd en hebben allemaal op een of andere manier gefaald: het bestuur, de technische staf, de spelersgroep. We hebben dus als club gefaald."

Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand op nummer zes Zulte Waregem vijf punten. Vrijdag speelt het nog thuis tegen RSCA Futures.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.