Serebrennikov stelt Oekraïne voor

Oekraïne onder de loep: "Mix van jonge en ervaren spelers en goed voetbal"

27 maart om 19:30

Woensdag wist Oekraïne zich te verzekeren van deelname aan het EK 2024. En zo kennen de Rode Duivels hun derde tegenstander in de groepsfase. Naast Oekraïne nemen de Belgen het ook op tegen Roemenië en Slovakije.

Oekraïne nam het woensdag in een rechtstreeks duel op tegen Ijsland voor een deelnameticket voor het EK. Oekraïne won uiteindelijk met 2-1. Oude bekende Sergej Serebrennikov, die onder andere voor Club Brugge, Sporting Charleroi en Cercle Brugge voetbalde, stelt ons voor aan de EK-opponent van de Rode Duivels.

Serebrennikov blikte ook kort terug op de wedstrijd van woensdag. "Oekraïne speelde met een mix van jonge en ervaren spelers goed en aantrekkelijk voetbal, dus het was verdiend dat we ons plaatsten." Oekraïne wist zich terug te knokken na een 0-1 achterstand.

De ex-international van Oekraïne weet ook wat de sterkte van deze ploeg is. "De spirit", citeert Sporza Serebrennikov. Meteen gevolgd door de naam van de coach. "Sergej Rebrov is momenteel de beste coach in Oekraïne. Hij haalde resultaten bij verschillende teams." Rebrov wist onder andere al titels te winnen met Dinamo Kiev, Ferencvaros en Al-Ain.