Stengs wil vrij en sierlijk voetballen, net als zijn voorbeeld Ronaldinho

Stengs kopieerde Ronaldinho tijdens jeugd: "Wilde zoals hem zijn"

15 maart om 18:31

Calvin Stengs hoopt dat mensen hem nog altijd zien als de vrije en sierlijke voetballer die hij in de jeugd van AZ was. Dat vertelt de aanvallende middenvelder in het nieuwe Feyenoord Magazine, dat deze week op de mat valt.

"Ik hoop dat mensen mij zien als een speler die in het veld vrij en sierlijk is'', zegt Stengs. "Die sierlijke stijl had ik al toen ik in de jeugd bij AZ speelde. Pas op relatief late leeftijd ben ik wat langer geworden. Toen werd ik wat slungeliger, maar het sierlijke is altijd wel gebleven."

Zijn stijl heeft Stengs proberen te kopiëren van zijn grote voorbeeld. "Ik keek vroeger heel graag naar Ronaldinho. Op pleintjes probeerde ik hem altijd na te doen. Wat mij aansprak waren zijn trucjes en zijn vrijheid in het veld, hij kon op elk moment iets doen wat niemand verwachtte. Zelf probeer ik dat onvoorspelbare ook te hebben in het veld. Op die manier kun je wedstrijden openbreken. Iets speciaals doen waardoor het team beter gaat voetballen. Daar geniet ik het meest van", aldus de Feyenoorder.

De ex-speler van Royal Antwerp FC weet precies hoe hij kan spelen zoals hij wil spelen. "De momenten waarop dat gebeurt, ontstaan vaak vanuit intuïtie. Het gaat erom dat je het moment herkent waarop iets gevaarlijks kan ontstaan. Of de actie die dan volgt ook daadwerkelijk lukt, heeft voor een groot deel met vertrouwen te maken. Een voetballer zonder vertrouwen heeft het moeilijk. Je gaat dan tegen jezelf vechten. Dat gaat juist tegenwerken", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.