Oostende gelooft dat het via Antwerp naar Heizel kan: 'Premies voor spelers'

Oostende gelooft dat het via Antwerp naar Heizel kan: 'Premies voor spelers'

29 februari - 10:15
5

Union Saint-Gilloise tegen Royal Antwerp FC, dat lijkt de meest waarschijnlijke bekerfinale 2024. Als het van KV Oostende afhangt, wordt er op 9 mei echter ook een mondje West-Vlaams gesproken op de Heizel. De noodlijdende tweedeklasser gelooft heilig in een stunt op de Bosuil.

In eigen huis bleek KVO al een taaiere klant dan sommige Antwerpenaren misschien verwacht hadden. Ondanks de financiële donderwolken boven de club hield het The Great Old op een 1-1-gelijkspel. Daardoor ligt alles nog open, al belooft de verplaatsing naar de Bosuil natuurlijk nog een stukje lastiger te zijn. Het zou pas voor de derde keer deze eeuw zijn dat een tweedeklasser tot in de finale geraakt, na Lommel SK (2001) en KV Mechelen (2019).

Daar wil de Oostendse bewindvoerder alles aan doen. Sinds de club onder extern toezicht staat, gaat het weer wat beter. Dat geldt op financieel vlak, maar ook binnen de groene rechthoek. Zo pakte KVO recent zes op zes, al ging het afgelopen weekend hard onderuit tegen Club NXT (1-4). In ieder geval heeft de bewindvoerder toch nog wat centjes gevonden om een bekerpremie uit te schrijven, zij het aan een beperkte som, weet Het Nieuwsblad. Laat het duidelijk zijn: De Kustboys verschijnen straks boordevol goesting op het appel in de Bosuil.