Limburgse scheidsrechter ziekenhuis in geklopt

Limburgse scheidsrechter ziekenhuis in geklopt in Nederland: "Plots langs achter"

28 februari om 10:44
Laatste update: 28 februari om 11:01

Scheidsrechters blijven weinig te benijden. In de hoogste klassen liggen ze wekelijks onder vuur, maar ook in de lagere reeksen loopt het al te vaak uit de hand. Vraag dat maar aan Alberto Thans. De 59-jarige ref uit Lanaken werd afgelopen weekend in een amateurwedstrijd zo hard geslagen dat hij naar het ziekenhuis moest.

Thans kreeg de opdracht om het duel tussen Centrum Boys en Sanderbout, twee lokale Nederlandse clubs, in goede banen te leiden. Het ging om een derby, waardoor de spanning meteen op de partij zat. "Het was een pittige wedstrijd waarin ik enkele kaarten heb uitgedeeld", doet Thans zijn relaas bij Het Nieuwsblad. Tijdens het duel bleef alles nog binnen de perken, maar meteen na het laatste fluitsignaal liep het verkeerd.

"Na afloop liep ik richting de dug-outs het veld af, toen iemand me van achter plotseling hard tegen de zijkant van mijn slaap sloeg", herinnert Thans zich nog. Door de impact van de klap was de amateurscheids onmiddellijk buiten westen. De dader kent hij zelf niet. "Ik heb begrepen dat spelers van Centrum Boys hem meteen hebben vastgepakt."

Thans werd daarop afgevoerd naar het ziekenhuis in Genk. Hij kreeg onder meer te maken met spraakproblemen. In het ziekenhuis namen de specialisten een hersenscan, al is het nog even wachten op de diagnose. Intussen heeft de Nederlandse bond hem laten weten dat de dader gekend is. Hij had tijdens de wedstrijd een gele kaart van Thans gekregen. "Het is inmiddels 100 procent zeker wie het gedaan heeft. Ik hoop dat hij levenslang wordt geschorst", zucht de man.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.