Baro: ''Kijk, ik heb meer dan 30 miljoen euro in KAA Gent gepompt''

Baro: ''Kijk, ik heb meer dan 30 miljoen euro in KAA Gent gepompt''

24 februari - 08:35 Laatste update: 08:45
12

Met KAA Gent gaat het allesbehalve over rozen sinds de start van het nieuwe jaar. Sam Baro, de eigenaar van de club, sprak over de financiën. Baro wil dat de club op zichzelf kan staan.

Baro investeerde een aanzienlijk bedrag in de Buffalo's. ''Kijk, ik heb meer dan 30 miljoen euro in AA Gent gepompt. Dat is veel geld. Mijn vermogen is veel groter dan dat, maar ik vind dat een bedrijf zelfbedruipend moet zijn'', vertelde Baro aan Het Laatste Nieuws.

Volgens Baro moet Gent op zichzelf kunnen draaien. ''De club mag niet compleet afhankelijk zijn van een suikeroom. De inkomsten die je genereert, moeten voldoen om de sportieve ambities te realiseren'', zei Baro.

De eigenaar gaf aan dat dit ook voor andere clubs geldt. ''Dat geldt ook voor Club, Anderlecht, Antwerp, Genk'', aldus Baro.

KAA Gent wist slechts één duel van de negen te winnen na de winterstop. Ook liggen de Buffalo's uit de Conference League na verlies tegen Maccabi Haifa.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.