Koploper Union SG boekt degelijke overwinning op bezoek bij rode lantaarn Kortrijk

18 februari - 17:55
20

Union SG heeft op bezoek bij KV Kortrijk een degelijke overwinning geboekt in de Jupiler Pro League. Union wist op bezoek bij De Kerels met 1-3 te winnen. Namens Union kwamen Mathias Rasmussen, Alessio Castro-Montes en Mohamed Amoura tot scoren. Namens Kortrijk deed Isaak Davies iets terug.

Union SG kwam op bezoek bij KV Kortrijk. De koploper tegenover de rode lantaarndrager. Union startte direct scherp en wist na een aantal pogingen in de 8e minuut op voorsprong te komen via Mathias Rasmussen. Eckert Ayensa leverde de bal op een presenteerblaadje waarna Rasmsusen binnen kon knikken.

Na het doelpunt wist Union door te drukken tegen Kortrijk. In de 17e minuut verdubbelde Alessio Castro-Montes de voorsprong. Castro-Montes kreeg de bal van Tsunoda en wist vervolgens op fraaie wijze de bal in de winkelhaak van Kortrijk te werken.

In de volgende fase liet Union Kortrijk wat komen. Hierdoor kwam Kortrijk ook iets meer in het spel voor. Vervolgens kwamen beide ploegen niet meer tot scoren in de eerste helft waardoor de ploegen met een 0-2 stand gingen rusten.

In de tweede helft gaf Union weer wat gas tegen Kortrijk. Dit leverde in de 52e minuut de derde treffer voor de koploper op. Het was Mohamed Amoura die de bal op het perfecte moment mee kreeg van Cameron Puertas. Vervolgens wist de Algerijn prima af te werken en Union op een 0-3 voorsprong te zetten.

Kortrijk deed direct na de derde treffer van Union iets terug. Het was Isaak Davies die de pijn verzachtte voor De Kerels tegen Union. Met een klein beetje geluk kwam de bal bij Davies terecht, de aanvaller twijfelde niet en haalde uit namens Kortrijk: 1-3.

In de daaropvolgende fase leek Union het wel goed te vinden tegen Kortrijk. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Zowel Kortrijk als Union kwam er af en toe nog gevaarlijk uit, maar de eindstand werd 1-3.