'Saoedi's leggen topbod neer bij Troost-Ekong (ex-Gent)'

'Troost-Ekong (ex-Gent) kan glansrol op Afrika Cup verzilveren in Saoedi-Arabië'

17 februari om 10:15
Laatste update: 17 februari om 10:26

Nigeria beet dan wel in het zand in de finale van de Afrika Cup door een 2-1-nederlaag tegen gastland Ivoorkust, voor William Troost-Ekong werd het een toernooi om nooit te vergeten. Voor zijn prestaties kreeg hij de trofee voor 'Speler van het Toernooi' uitgereikt. Dat is ook in Saoedi-Arabië niet onopgemerkt gebleven. 

De oud-verdediger van KAA Gent heeft er een onvergetelijke Afrika Cup opzitten. De Nigeriaanse Super Eagles streken in Ivoorkust neer met veel twijfels, vooral over het defensieve compartiment. Op het toernooi zelf viel daar plots niets meer van te merken. Troost-Ekong ontpopte zich tot de grote leider in de Nigeriaanse achterhoede, die pas op het einde opnieuw kapituleerde. Aangezien de aanvoerder zelf ook nog drie keer scoorde, waarvan eentje in de verloren finale, was zijn uitverkiezing logisch.

Nu kan Troost-Ekong die onderscheiding financieel verzilveren. Volgens Fabrizio Romano heeft hij namelijk 'een zeer belangrijke aanbieding' ontvangen vanuit de Saudische Pro League. Over welke club het gaat, is niet duidelijk, maar wees maar zeker dat er veel geld mee gemoeid zal zijn. De vraag is of Troost-Ekong op zijn dertigste bereid is om de stap naar het Midden-Oosten te wagen. Sinds 2023 staat hij onder contract bij PAOK, na eerdere passages bij onder meer Watford FC en Udinese.

Ook in Gent doet Troost-Ekong een belletje rinkelen. In 2015 namen De Buffalo's hem over van FC Groningen, om de Nigeriaan vervolgens meteen uit te lenen aan het Noorse Haugesund. Na anderhalf jaar keerde Troost-Ekong terug naar de (toenmalige) Ghelamco Arena. Lang vertoefde hij daar niet: een half jaar later, in de zomer van 2017, plukte Bursaspor hem weg voor ongeveer één miljoen euro.