Brugse derby leeft: Cercle Brugge bijna voor vol stadion tegen Club Brugge

Brugse derby leeft: Cercle Brugge bijna voor vol stadion tegen Club Brugge

16 februari - 18:44
9

In Brugge kijkt elke voetballiefhebber uit naar de Brugse derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge. Die partij trok in het verleden al heel wat volk, maar dat de derby leeft zal zondag nog duidelijker gemaakt worden.

Bij thuiswedstrijden van Club Brugge zit het stadion zo goed als altijd helemaal vol, maar dat is vrijwel nooit het geval voor Cercle Brugge. Komende zondag kan daar voor het eerst in jaren verandering in komen, weet men bij Het Laatste Nieuws.

Zondag wordt in het Jan Breydelstadion een opkomst van ruim 10.000 eigen fans verwacht voor Groen-Zwart, terwijl Club Brugge zo'n 6.500 supporters meebrengt. De Zuid-tribune is bijna volledig uitverkocht voor de bezoekende fans, met slechts enkele honderden zitjes die nog beschikbaar zijn. Een duidelijk teken dat de derby dit seizoen enorm leeft.

Vorig seizoen trok de thuiswedstrijd van Cercle slechts 12.488 toeschouwers. De laatste keer dat er meer dan 17.000 supporters aanwezig waren, was in maart 2012 toen 19.295 Brugse fans opdaagden. Tijdens die wedstrijd haalde Blauw-Zwart het van de buren na twee goals van Akpala, waardoor ze met 1-2 aan het langste eind trokken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.