Afrika Cup maakt beste elf bekend

Afrika Cup maakt beste elf bekend, met drie Ivorianen en twee ex-JPL’ers

14 februari om 13:01

De Afrika Cup of Nations kan weer twee jaar de koelkast in. Hoewel haar lot in de groepsfase aan een zijden draadje hing, mocht gastland Ivoorkust de trofee voor een derde keer in haar geschiedenis in de lucht hijsen. De organisatie blikt nog één keer terug op de geslaagde editie met de ‘Ploeg van het Toernooi’.

Vanzelfsprekend is de eindlaureaat ook hofleverancier, al moet het die eretitel delen met die andere finalist, Nigeria. Drie Ivorianen kroonden zich tot nationale helden: linksachter Ghislain Konan en middenvelders Franck Kessié en Jean Michaël Seri. Zij krijgen drie Nigerianen aan hun zijde. William Troost-Ekong is geen verrassing in de achterhoede, aangezien de voormalige mandekker van KAA Gent al werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Op de rechterflank wordt Troost-Ekong ondersteund door Ola Aina. Ook linksbuiten Ademola Lookman heeft Nigeriaans bloed door de aderen stromen. Verder krijgt nog een oude bekende uit de Jupiler Pro League een prestigieus plekje. Chancel Mbemba groeide op bij RSC Anderlecht, komt in het dagelijkse leven uit voor Olympique Marseille en was op deze Afrika Cup dé aanjager van DR Congo. Yoana Wissa (rechtsvoor) profiteert daar overigens mee van.

Ook het Zuid-Afrika van Hugo Broos mag zich nog eens trots op de borst kloppen. De uitverkiezing van doelman Ronwen Williams en middenvelder Teboho Mokoena onderstreept nogmaals het puike toernooi dat dat land heeft afgewerkt. Broos en co eindigden met de bronzen medaille rond de nek.