Club Brugge tankt week na week vertrouwen in titeldebat: We zitten in de flow

Club Brugge tankt week na week vertrouwen in titeldebat: "We zitten in de flow"

28 januari - 10:20
23

Een verplaatsing naar Mambourg is zelden een plezieruitje, maar Club Brugge amuseerde zich zaterdagavond rot in het Zwarte Land. Sporting Charleroi kwam er niet aan te pas en kreeg een duidelijke 1-4 om de oren. Bij Club gaan de prestaties nu al wekenlang in stijgende lijn. Het interne vertrouwen neemt dan ook zienderogen toe.

Ronny Deila stond Sporza met de glimlach te woord na de eenvoudige driepunter in Charleroi. "Het liep heel goed, enkel het laatste halfuur vond ik minder", analyseert hij de partij. "Toen gaven we de tegenstander te makkelijk de bal. Voorts vond ik het een goede prestatie van ons. We zitten in de flow", merkt Deila terecht op. 

De statistieken onderbouwen die stelling. Van haar laatste negen duels in de Jupiler Pro League verloor Club er geen enkel. De balans: zes overwinningen en drie gelijke spelen, goed voor een 21 op 27. Dankzij die straffe reeks is Blauw-Zwart opgeklommen naar plek drie in de stand, weliswaar nog steeds op elf punten van koploper Union Saint-Gilloise, dat zondag nog in actie komt.

Niettemin blijft het geloof in een negentiende landstitel rotsvast overeind in Brugge. Ook Hans Vanaken zag een gemakkelijke overwinning in Charleroi. Hij waarschuwt Union en de andere concurrenten alvast. "We kunnen nog altijd verbeteren richting de Play-Offs."