Kelderkraker tussen Kortrijk en Leuven eindigt geheel terecht in gelijkspel

27 januari - 17:55 Laatste update: 18:04
13

KV Kortrijk en OH leuven hebben met 0-0 gelijkgespeeld in de kelder van de Jupiler Pro League. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken, maar de match was zeer in evenwicht. Beide ploegen wisten uiteindelijk niet tot scoren te komen.

KV Kortrijk kreeg OH Leuven op bezoek, de rode lantaarndrager tegen de voorlaatste. In de beginfase kon Leuven druk uitoefenen op Kortrijk. Beide ploegen speelden met veel overgave en dit zorgde ervoor dat de match op en neer ging.

Aan inzet was er geen gebrek tussen Kortrijk en Leuven, maar de grote kansen bleven uit. In de slotfase van de eerste helft ontstond er meer gevaar tussen Kortrijk en Leuven, maar de doelpunten bleven uit. We gingen met een brilscore rusten.

In de beginfase van de tweede helft was duidelijk dat beide ploegen niet volledig vrijuit gingen. Alsof er meer angst was om te verliezen dan de absolute wil om te winnen. In de 73e minuut waren het De Kerels met twee zeer grote kansen van Felipe Avenatti. De spits was dichtbij met een kopbal, maar Tobe Leysen bracht knap redding.

In dezelfde minuut kreeg Kortrijk opnieuw een kans, het was wederom Avenatti die de trekker overhaalde, dit keer raakte de Uruguayaan de paal. Kortrijk was zeer dicht bij de openingstreffer tegen Leuven.

In de slotfase was het Kortrijk dat het meeste initiatief toonde om toch nog voor de drie punten te gaan, maar De Kerels konden toch niet tot scoren komen. De match eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.