Pleidooi Anderlecht: ''Geef regel waar staat dat 'vergeten te kijken' fout is''

Pleidooi Anderlecht: ''Geef regel waar staat dat 'vergeten te kijken' fout is''

23 januari - 15:15 Laatste update: 15:19
111

KRC Genk is in beroep gegaan tegen de beslissing van het Referee Department over de omstreden strafschopfase in de wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Genk wil dat de wedstrijd wordt overgespeeld vanwege een arbitrale fout. De zaak, die dinsdagmiddag om 13:00 uur begon bij de Disciplinaire Raad, omvatte ook een weerwoord van RSC Anderlecht.

Walter Damen vertegenwoordigde de kant van paars-wit en presenteerde een pleidooi tegen het beroep van KRC Genk. ''Scheidsrechter Verboomen heeft op geen enkel moment info gekregen van de VAR dat er ook Anderlecht-spelers te vroeg waren ingelopen", vertelde Damen volgens Het Nieuwsblad.

Volgens Damen heeft scheidsrechter Verboomen correct gehandeld. "Hij legt aan de spelers van Genk uit waarom de strafschop niet hernomen wordt door te zeggen: ‘jullie ploegmaat is te vroeg ingelopen’. Hij past het reglement daar dus correct toe met de info waarover hij beschikt'', zei Damen.

Damen meent dat is er geen reglement dat zegt dat de fout die is gemaakt reden kan zijn tot herspelen. ''De VAR heeft een menselijke beoordelingsfout gemaakt. Ik vraag aan Genk: geef mij het reglementsnummer waarin staat dat ‘vergeten te kijken’ een verkeerde toepassing van het reglement is'', aldus de advocaat van paars-wit.

RSC Anderlecht staat momenteel op de tweede plaats in de Jupiler Pro League met 43 punten. KRC Genk bekleedt de vijfde plaats met 35 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.