Kompany haalt uit naar VAR en verdedigt Burnley: “Dit is een grap”

Kompany haalt uit naar VAR en verdedigt Burnley: “Dit is een grap”

13 januari - 15:45
46

Burnley leek op weg naar een overwinning in de degradatietopper tegen Luton Town, maar in de slotfase werd het alsnog 1-1. Na een VAR-check op een vermeende fout op doelman Tafford werd het doelpunt toch goedgekeurd.

Kompany is niet te spreken over de VAR-beslissing. “Dit is een grap, een grap. Ik wil allereerst zeggen dat Luton alle lof verdient. Het is een uitstekende ploeg. Maar in deze fase moet ik mijn team en mijn club verdedigen. Ik vind het onbegrijpelijk dat men dit niet als een fout beschouwt. Het was een duidelijke poging om de keeper te hinderen.”

Kompany zit met de handen in het spreekwoordelijke haar. “Na de goal juichte ook geen enkele speler van Luton. De spits keek naar de ref om te zien of hij ermee weg zou komen. Ik dacht bij mezelf: ‘wat moet ik nu nog tegen mijn spelers zeggen?’. Ik begrijp niet wat hen de voorbije weken allemaal overkomt”, citeert Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.