Anthony raakt niet in vorm bij Manchester United: Problemen buiten het veld

Anthony raakt niet in vorm bij Manchester United: "Problemen buiten het veld"

12 januari - 16:22 Laatste update: 16:33
3

Erik ten Hag neemt Antony in bescherming bij Manchester United. De Nederlandse manager erkent dat de Braziliaan niet in beste doen is en noemt zijn problemen buiten het veld als de belangrijkste oorzaak van zijn vormdip.

De tabloids in Engeland drijven steeds vaker de spot met Antony, die het afgelopen jaar vaker negatief dan positief de headlines haalde. Zo werd hij onder meer beschuldigd van mishandeling. "De problemen buiten het veld weerhouden hem ervan om goed te spelen", stelt Ten Hag. "Zijn eerste jaar was oké, de voorbereiding was prima, de eerste vier wedstrijden van dit seizoen speelde hij erg goed."

"Maar vanaf het moment dat hij eruit was en daarna weer terugkwam, levert hij niet de prestaties die je van hem mag verwachten. Hij kan zoveel beter", gaat Ten Hag verder. Door de aantijgingen miste Antony drie van de vier wedstrijden in september.

Ten Hag krijgt de vraag of Antony de vorm die de aanvaller bij Ajax had kan terugvinden op Old Trafford. "Bij Ajax zag ik effectiviteit en zijn niveau in de Champions League was heel hoog", aldus de manager. "Hij is daartoe in staat en zou dat niveau weer moeten kunnen halen, maar de Premier League is moeilijker. Hij moet hiermee omgaan en het beter gaan doen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.