Club Brugge sluit winterstage af met knappe winst tegen FC Nürnberg

10 januari - 16:43
10

Club Brugge heeft de oefenstage in Spanje succesvol afgerond. Op de laatste dag in Marbella wist het simpel met 3-0 te winnen van de Duitse tweedeklasser Nürnberg.

Club Brugge deed het niet in een traditionele wedstrijd van 2x45 minuten tegen FC Nürnberg, maar speelde drie helften tegen de Duitse tweedeklasser. Ronny Deila rekende aanvankelijk op zijn sterkste elf, waarin onder andere Antonio Nusa de voorkeur kreeg op Philip Zinckernagel.

De Bruggelingen waren ook baas en kwamen via Hans Vanaken tot de eerste mogelijkheden in de partij. Na vijftien minuten voetballen trapte diezelfde Vanaken uiteindelijk ook de verdiende 1-0 in doel. Het balbezit bleef daarop voor de Bruggelingen, al werd de doelman van de Duitse tegenstanders amper nog aan het werk gezet.

De tweede helft begon met dezelfde namen en hetzelfde spelbeeld. De kansen voor Club Brugge, maar een doelpunt viel er niet meer. In minuut 67 besloot Ronny Deila uiteindelijk ook om zijn volledige basiself te wisselen en jonkies zoals Sabbe, Seys en Barbera minuten te geven.

Club Brugge neemt afstand
Enkele goede wissels, zo bleek. Na slechts enkele minuten was het alweer raak voor Club Brugge en maakte Ferran Jutgla er 2-0 van. Hij had niet veel nodig om tot scoren te komen, want ook zijn tweede kans van de partij was raak.

In de derde helft was het balbezit toch voor Nürnberg en werd doelman Jackers enkele keren aan het werk gezet. En ook Club Brugge wist nog enkele kansen bij elkaar te voetballen. Een doelpunt viel er echter niet meer.

Club Brugge opstelling: Mignolet; De Cuyper, Spileers, Mechele, De Cuyper; Nielsen, Vetlesen, Vanaken; Skov Olsen, Thiago, Nusa
Club Brugge opstelling vanaf minuut 67: Jackers; Sabbe (115' Goemaere), Yameogo (115' Et Taïbi), Boyata, Seys; Homma, Balanta; Skoras, Zinckernagel, Barbéra (115' Granados); Jutglà