‘FIFA maakt schorsing grensoverschrijdend gedrag Overmars (Antwerp) nu wereldwijd’

‘FIFA maakt schorsing grensoverschrijdend gedrag Overmars (Antwerp) nu wereldwijd’

9 januari - 19:40
78

De schorsing die Marc Overmars, de Technisch Directeur van Royal Antwerp FC, in Nederland kreeg voor zijn grensoverschrijdende gedrag bij Ajax, heeft gevolgen voor zijn werk bij Antwerp. De FIFA liet aan het NRC weten dat Overmars zijn werkzaamheden bij Antwerp (voorlopig) niet langer kan uitoefenen.

Overmars werd in november door het Instituut Sportrechtspraak in Nederland voor twee jaar geschorst waarvan een jaar voorwaardelijk. Hierdoor mocht hij geen functie uitoefenen bij Nederlandse voetbalorganisaties, maar dit had geen effect op Royal Antwerp FC.

De Nederlandse voetbalbond moest volgens de regels de nationale uitspraak delen met de tuchtcommissie van de FIFA. Overmars ging niet in beroep tegen de nationale straf, het was aan de FIFA om te beslissen of de straf moest worden overgenomen.

De NRC is navraag gaan doen bij de FIFA en de FIFA liet het volgende weten aan het NRC. “De FIFA kan bevestigen dat naar aanleiding van een verzoek van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), de tuchtcommissie van de FIFA heeft besloten om de sanctie die door de KNVB is opgelegd aan de heer Marc Overmars wereldwijd van kracht te laten zijn.”

Er is nog geen duidelijkheid over wanneer de schorsing voor Overmars bij Antwerp in zal gaan.