De Jong (Barcelona) ontkent transfergeruchten: De club waar ik altijd wilde zijn

De Jong (Barcelona) ontkent transfergeruchten: "De club waar ik altijd wilde zijn"

2 januari - 11:36 Laatste update: 16:46

Frenkie de Jong heeft nog altijd geen plannen om FC Barcelona te verlaten. Elke transferperiode wordt zijn naam in één adem genoemd met clubs als Manchester United, maar ook deze winter zal het er niet van komen.

De Jong wordt door NOS-verslaggever Joep Schreuder gevraagd of hij als voetballer nu is waar hij wil zijn. "Nee, ik ben nog niet waar ik wil zijn", antwoordt de Oranje-international. "Ik ben wel bij de club waar ik altijd wilde zijn. Hier droomde ik van. Maar ik ben er nog niet in de zin van prijzen winnen en hoe ik zelf als speler wil zijn. Maar er is nog ruimte voor verbetering. Ik bedoel, als het goed is heb ik nog wat tijd. Maar het liefst zo snel mogelijk."

Wat er volgens De Jong (26) nog beter kan? "Prijzen winnen en belangrijk zijn voor de teams waar je in speelt. Daar kan ik zeker nog wat stappen maken. Als voetballer wil je de grootste prijzen winnen en die heb ik nog niet gewonnen", aldus de middenvelder, die met Ajax en Barcelona wel landskampioen werd. "Maar in die zin ben ik zeker nog niet waar ik wil zijn."

Voor nu is De Jong 'hartstikke tevreden' bij Barcelona. "Een nieuwe competitie kan zeker nieuwe impulsen geven, er zijn ook veel mooie competities in de wereld", grijnst De Jong. "Het is altijd moeilijk te zeggen in het voetbal, maar ik zit hartstikke goed bij Barcelona. Ik heb hier altijd willen zijn."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.