Openda haalt Ligue-1-elftal van 2023

Straf: Openda haalt Ligue-1-elftal van 2023, hoewel hij er al een half jaar weg is

30 december 2023 om 10:16

Sinds deze zomer vertoont Loïs Openda zijn kunstjes in Duitsland, maar in Frankrijk is men de Rode Duivel nog niet vergeten. Integendeel, de oud-spits van RC Lens is er zelfs opgenomen in het 'Elftal van het Jaar'.

Als jeugdproduct van Club Brugge brak Openda eigenlijk door bij Vitesse, waarna Lens hem in de zomer van 2022 wegplukte in Brugge. In één seizoentje Ligue 1 speelde onze landgenoot de sterren van de hemel. Met 21 competitietreffers loodste hij Lens naar de Champions League. Liefst 14 van die 21 doelpunten vielen na Nieuwjaar.

Die prestaties leverden hem een half jaar geleden al een toptransfer op naar RB Leipzig. Op de voorlaatste dag van het jaar is daar echter nog een beloning bij gekomen. Openda maakt dus deel uit van het beste team van 2023 in de Ligue 1. In de fictieve 4-4-2 krijgt hij een maatje van jewelste naast zich in de voorhoede, namelijk Kylian Mbappé. Met Brice Samba en Kevin Danso komt Openda nog twee ex-ploeggenoten van bij Lens tegen. PSG is dan weer hofleverancier met vier spelers.